Blogger fra uke 25-2016

Bursdagstilbud

ONSDAG 22.JUNI 2016

-En får ikke alt til den prisen!
Det er det en venn av meg som sier.
-Ja de peenga, er til bekymring for fattige og for rik.
Det er det en anna en som sier.

Det er mange måter å si saker og ting på, men det er aldeles sant. Penger kan være roten eller lykken. Sånn akkurat passe er nok sjølve lykken.

Er det slik at du fyller år, denna -en gang i året dagen, som er bare din, ja, da skal du legge slike bekymringer vekk. Dytte dom unna og la gode råd være dyre.
Det fikk de til i Ringsaker. De lot alle som var verdig en rådmannsfeiring få fri, og tok festen i beste sendetid. Eller, arbeidstid da. Som et slags stort spleiselag, der alle fikk spleise, men kun eliten fikk laget.
Er`n rådmann og heter Jørn, så Jør'n som en vil. Slik er det med den saken.
Jeg for min del er glad for hvert år jeg feirer. Siden jeg er dame, er det ikke helt fritt fram. Det fører litt jobb med seg. Likevel, jeg er hverken venneløs eller helt på dunken, så litt stas stelte jeg i stand. Men akkurat i år tok det litt av, det må jeg innrømme. I ren bursdagslykkerus og med et lite blikk på Facebook, fikk jeg øyne med dollartegn. Skimtet gull og det meste glitra. Tilbudet stod der, svart på hvitt. Mye penger og nesten ingen rente. Jeg hadde nemlig, i ren bursadsfryd, trykket -godtatt til en ny "venn".
Jeg himla med øya og drømte meg bort i både løft og lift. Skimtet cruise i Karribien med champagne på kjøling døgnet rundt. Men så kom jeg på det; en får ikke alt til den prisen og Vidars pengegalopp. Strengt tatt har jeg hodet øverst og bena planta, en ekte Hedmarking med solide forankringer. Jeg har derimot ikke skjønt at elektroniske tilbud er raskere enn lynet. Særlig juksetilbud.

Plutselig hadde alle mine 260 gratulanter fått samme tilbud. Alle de som hadde giddet å sende meg en hilsen. Det gjorde vondt i takknemmelighets-hjertet mitt.
Jeg burde ha søkt litt trøst i nabobygda, eller tenkt litt på forhånd og gjort som n'Jørn hadde gjort. Da hadde jeg spart både penger og venner. Ja, ja uansett, det smeller langt mer bursdagsetterdønninger rundt øra hans enn mine.

Heldigvis ett år til neste gang.

En får væra som en er...

TORSDAG 23.JUNI 2016

Jeg lurer på hva katta pønsker på? Den er blitt sky, jeg vil
nesten si sjenert. Det er liksom litt nytt fra den kanten. Han lusker rundt seg sjøl og ellers litt rundt om kring. Han er ti gange sju år og en smule pjuskete i pelsen.
Jeg vet jo ikke hvor mange liv katta allerede har svidd av, men vil tro at en kastrert arrogant herremann som han, kan ha råkt utpå en del ganger. Det kan jo også være sånn at han er litt miljøskadd. At han har overhørt noen ord om slapt skinn, sommerkropp er sikkert topp og slike verdestyggeligheter. Det er ikke bra. Jeg tror rett og slett at Katta ikke lenger er fornøyd med egen look.
Riktignok er det så sant som det er sagt, om katta altså.  Han har hengevom.Likevel har`n hatt mot og guts til å spankulere med hevet hode. Alle damer vet jo at menn nesten kan være vel gode på slike saker. Katta har i alle fall vært mitt ideal på den fronten. Jeg må forandre taktikk. Rett og slett slutte å snakke kropp, eller skinn da. Slapt skinn, hengevom og sommerkropp er topp, må bli fy-ord. Katta trenger løft, ikke av vom, men at`n er bra nok som en er. Sjøl trenger jeg kattas mot og guts på veien videre i livet. Litt hjelp er det vel lov å gi skinnet. Kanskje en liten makeover ville muntre`n litt opp? Beaty for Cats med litt spa og glans i værhåra.
Ville det hjelpe`n tru?
Jeg snakker ikke om total renovering, mer fasadepussing.

Nyeste blogger:

Tidligere blogger: