Blogger fra uke 11 - 2016

Påskepynt

LØRDAG 19.MARS

Påske 2016, ferdig pyntet. Har ikke så mye påskepynt, men derimot har jeg en fin sak som har kommet til sin rett de siste fem årene. Den er faktisk brukt en del ganger òg. Selvfølgelig ikke av meg. Synes den er så fin, og da er det ekstra stas at - den står opp igjen, ikke bare påskemorgen, men hele påsken gjennom.

GOD PÅSKE TIL DERE ALLE!

( Tross påske er skrivelysten stor, så nye skriverier kommer )

Slapp av, vi flyr...

FREDAG 18.MARS 2016

Flyreiser er kjapt og effektivt. Kunsten er å slappe av.
Jeg er ikke så god på det.
Har aldri funnet den helt store flyroen. Alle de andre ser så avslappet ut. Litt sånn nonchalant sitter de ved siden av hverandre, med plugger i øra og har overlatt resten av verden til kaptein og crew. Noen har til og med en mine som sie
r -trø meg ikkje for nære. Det blir for dumt, vi er tross alt på et Norwegian fly.
Selv føler jeg meg sånn passe komfortabel og svært lite kul idet jeg trykker meg ned i sete B mellom en ørepluggfyr og ei har-flydd-en-million-ganger-dame.
Jeg tenker et øyeblikk at vi nærmest er fra hver vår planet, men siden vi alle har vært i lufta uten stans noen timer, skjønner jeg at vi ombordsteg på samme sted.
Jeg later som jeg sover. Med armene klemt inntil kroppen og skuldrene trykket oppover.
Av en helt forklarlig grunn, begynner jeg å tenke på pingviner.
Plutselig er kabinen fylt opp av dette elegantkledde dyret.
De flakser med vinga og forstyrrer både
ørepluggfyr`n og milliongangerdama.

- Mine damer og herrer. Vi er snart klare for landing. Vi ber dere rette opp stolryggen og feste........

Jeg bråvåkner med et rykk.

Ingen slapper så godt av på fly som meg.

Oppklaring!

TORSDAG 17.MARS 2016

Her kommer en liten oppfølging, eller snarere oppklaring, rundt Tigergutt sine damegreier.
Han er rett og slett uskyldig.
Det var det jeg trodde, eller var helt sikker på. Jeg visste det. Jeg kikker bort på`n nå, der`n ligger og dormer og breier seg ut. Han ville ikke gjøre en katt fortred, for å si det sånn. Likevel, etter forklaringen så skjønner jeg at noen særegne Tigerguttgener har spredd seg videre.
Det er nemlig dattera til Tigergutt som hadde fått sine fire små. Helt sant. Oppklaringen, eller avsløringen, kom i det jeg møtte ei dame, i ei anna kattegate, like ved. Hun var både oppglødd og henrykt da hun meddelte at hun hadde fått kattunger. Ja, ikke hu da, men katta hennes. Fire nydelige nøster, gråstripete og søte. Det er SÅ koselig. Jeg jattet med og bekreftet at det måtte være SÅ koselig. Jeg jøg så det rant, siden jeg på det tidspunktet ikke visste om sjølveste Tigergutt var synder'n. Jeg var enig i alt hu sa, sånn for sikkerhets skyld. Men så endelig kom det som gjorde at jeg kunne slippe både smil og smisk:
- Den stolte og gråstripete mora ligger inne å pleier sine små!
Hun fortalte videre at en svart katt hadde krysset veien titt og ofte den siste tiden. -Det er nok han som er faren.
Jeg ble så lettet og glad over at en kattastrofe var unngått. Hun kikket litt rart på meg idet jeg spyttet tre ganger for den svarte katta over veien og gaula - Tenk at Gråpus har fire små, for mora sjøl.
At uskyldige lille Tigergutt er blitt bestefar, ja det kan jeg leve med!

Grådige ledere!

ONSDAG 16.MARS 2016

Grådigheten er framtredende i Norsk næringsliv og politikk.
Jo høyere posisjon og makt, desto mer personlige goder. -For evig tid og til Dovre faller, for meg og mine, kan se ut til å være den uskrevne overskriften.
De føler seg så attraktive i ansettelsesøyeblikket og styret kan virke som om det er lammet i det samme øyeblikket.
Det unnskylder ingenting, men kan i beste fall gi en diagnose.
Her fremmes krav som styret tar som et tegn på -At det koster å få de beste.
Slik kan de som anser seg selv som bedre enn best, skjule seg bak styrets beslutninger, som i bunn og grunn egentlig er egne krav. Det kan synes som om felleskapet er stort i disse plankpolerte rom. Slik kan skjulte klubber oppstå. De gjør det som er best for hverandre i en grådighet og et snobberi som overgår det meste. Også interessant at de feiger totalt ut når de blir konfrontert med egne overdimensjonerte goder.

Hva er det vi driver med? Hva slags folk er det vi setter til å lede?

Det tydeligste svaret på det er vel at i dette beslutningspanelet sitter folk i glasshus og setter mest pris på seg selv og hverandre, men i liten grad på alle andre.

Heia STORHAMAR!

TORSDAG 15.MARS 2016

I dag er det hockey igjen. Tredje kamp i sluttspill, med to seiere i havn. Det er det gjelder, såpass har jeg skjønt. For Storhamar, altså.
To strake seiere til, så er semifinaleplass i boks. Er det ikke slik det er'a?
Jeg heier på Storhamar med ekko langt sørover. Nå må de ha trua og selvtilliten på plass.
Jeg er jo på særdeles tynn is her, men jeg tror på han som sa det er viktig - å bygge hue på folk. Det gjelder sikkert så tidlig som mulig i karrieren. Når man er rundt åtte år, er det heldigvis smått med regler, posisjoner og utvisninger. Da må vel huebygging være saken, eller?
Tenkte han på det, han som satt på tribuna og hoia og skrek og antagelig var opphavet til en av de overivrige åtte-åringene? - Jag puck'a! - Ikke stå der å glo! - Gå på skøyter, ikke på læret!
Hjalp det dissa mer eller mindre skøytevaklende ungene til å forstå mer? De hadde allerede et engasjement som kunne ta pusten fra de fleste, sånn jeg så det. De hadde et fokus på å jage puck og å gå på skøyter, så verden utenfor nærmest ikke eksisterte.
Det var her unga forhåpentlig redda seg fra noe som kunne ligne huerasering.
Han hadde kanskje sjøl igjen litt bygging, for orda ble gjentatt til det kjedsommelige. - Jag puck'a! - Ikke stå der å glo!

Uansett, han skal ha for engasjementet, det må jeg si.

Heia Storhamar!
Den saken er grei!

Katta er på sjekkern!

Skriv inn undertittel her

Katta er løpesjuk og damegæer'n! Rett og slett på sjekker`n. Det er så tydelig, der`n går. Ublyg og høy på seg sjøl. Det gråstripete katte-skinnet er riktignok både litt sjuskete og slapt. Sjølbedrag, tenker jeg, men Ærligheta Sjøl, er nok mer på - en får væra som en er. Det har`n jo rett i. Han har gange som en uniformert soldat med vikinghjelm, uten horn, men med høggtenner i ekte vare.
Jeg kan nesten høre han si; - Det er jeg som eier denna gata her!
Finnes det noe datingside for katter? Kattskinn match.com eller no' sånn? Da kunne'n søtti der og hatt et slags avstandsforhold. Jøgi og skrøti på seg både på det ene og det andre.
Han måtte selvfølgelig ha retusjert litt. Katta har en litt sånn subbende vom. Ikke mye, men litt. Det er sikkert enda verre for katter enn for oss. Det skal ikke væra digre magan, før`n subber nedpå. Lav oppunder, for å si det sånn.
Nå kommer jeg til det virkelige poenget.... eller kanskje problemet. Det har seg nemlig sånn at katta er kastrert. Rett og slett ute av drift og best før.
Da bør`n gå litt stille i dørene, sånn på damefronten, mener jeg.
Det er derfor jeg tenker nettdating.
Jeg synes en smule synd på`n, slik en ville gjort med alle menn i hans situasjon. Nå ligger`n inne, forresten. Totalt utslitt etter mange uker på løper`n. Jeg ser på detta forunderlige kattedyret og skjønner at han utvider mine grenser for aksept og annerledeshet.
Uskyldige, lille, søte, digre kastrerte katt.
Så skjer det, jeg tar et raskt kikk ut av vinduet, mellom puseklapping og kaffedrikking.
To små gråstripete restgarnkatter, stramme og fine i pelsen. De går der og spankulerer og tror de eier hele gata. Små, men høye på seg sjøl. Er det mulig? Kan det gå an at slik saker reopereres av seg selv, hvis en er sterk nok i trua? Har`n kattedoktorkontakt på nettet?
Blir det farskapssak så stiller jeg opp for`n, enten det er slik eller sånn.
Dæven, du er litt av en Tarzan, Tigergutt!

Nyeste blogger:

Tidligere blogger: