Blogger fra uke 10 - 2016

Katta er på slanker'n!

MANDAG 7.MARS 2016

Jeg skjønte at han hadde lest seg opp og tatt grep. Matskåla stod nesten uberørt. Jeg vil ikke si at den jogger, men den løper ekstremt mye for tiden.
Den jager småfugl og kråker om hverandre.
Jeg er faktisk redd den har mistet helt kontrollen.
Jeg antyder, i kjærlighet og omsorg;
- Du trenger da ikke slanke deg, du er da ikke tjukk.
En skal ikke juge til ærligheta sjøl. Den fresa så en kunne ane slektskapet til langt større kattedyr. Den skjøt rygg så kattelengden nesten ble halvert. Fyttekatta så redd jeg ble! Språk er en ting, kropps-språk noe helt annet.
- Ro ned, ro ned, jeg er enig, du er litt lubben.
Følte et øyeblikk at katta mente det var min skyld.
Uansett, fakta er fakta, katta er katte og han er litt feit. Ikke veldig, men BMI`n ligger nok i overkant av det normale.
Ellers er katta forholdsvis normal til katte å være. Den har riktignok noen menneskelige egenskaper som sjalusi, egenrådighet, er selvsentrert og ganske så frekk. Vi har merka det; Når menneskene er borte, danser katta på bordet.
I tillegg blir`n sur når han er på slanker`n.
Håper`n ikke har startet 5: 2 dietten. Den er hard. Grete Roede-dietten er bra, men for komplisert (unnskyld Tigergutt). Det må bli lavkarbo. Helt klart det mest naturlige.
Katta skjønner mye, eller ikke sånn veldig mye, men ante nok at den hadde vært i overkant frekk da han banka på døra etter en ufrivillig luftetur. Ber pent om godt vær, det er nok enda surere ute.

Han fikk litt tunfisk før`n la seg i godstolen.

Interiør og slikt - 4

TIRSDAG 8.MARS 2016

Speil fra 60 - tallet. Dette har vært stuet vekk, men ble plukket fram igjen for noen år siden.
Jeg synes disse speilene med sidespeil er veldig fine.
Dette har vært en del av et lavt sminkebord. 
Speilen er malt og pusset opp med et annet, enda eldre, lite bord under. Plassen var liten, så bordet under ble delt i to på langs. Alt malt i en helblank brun farge, untatt skuffen, som har fått beholde sin opprinnelige, litt slitte overflate. 
Stolen er over hundre år og velbrukt, men utrolig fin og en kontrast til det helblanke.

Hakkemegnoeåsi!

ONSDAG 9.MARS 2016

Jeg legger meg flat. En slags fysisk bevegelse som gjør et forsøk på å erstatte det verbale -unnskyld eller beklager. Få har tatt uttrykket på ramme alvor. Sier du unnskyld, må du mene det. Sier du at du skal legge deg flat, må du gjøre det.
Uansett, det virker bare sånn passe begge deler.
De er litt sene i oppfattelsen disse språklige "flinkisene" som stadig mener noe om saker og ting som de har mer eller mindre greie på. Har de tråkt utpå, som de jo gjør titt og ofte, ja da legger de seg bare flate.
S
å plutselig oppdager de det, det som vi andre over lang tid har ligget langflate og gremmet oss over: Det er et overforbrukt utrykk. Det er rett og slett ut og har vært in på overtid.
15-åringer er mer charmerende og kan også ha noe på hjertet i all sin travelhet .
Hun jeg snakket med gledet seg sykt mye til den konserten. Det blir så sykt bra, sa hun idet hun sprang ut døra. Jeg hørte henne bare såvidt i det sa at hun hadde det, sykt travelt.
Utrykket har vært sykt såpass lenge at det må være lov å håpe det snart dør.

Språk er artig. Femåringen jeg snakket med hadde også litt på hjertet. Når jeg underveis i samtalen prøvde meg på små språkkorreksjoner, var hun sterk i trua på egne ferdigheter i det hun sa -har-ikke-meg-noe-å-si.

Det er språk i utvikling det. Hennes eget. Jeg ble så sjarmert og skrøt av henne. En veslevoksen femåring blir glad over slik ros og svarte kjapt;
Det er på-be-grunn-av mamma det.
Vi snakker sykt mye sammen.

Praha

TORSDAG 10.MARS 2016

Praha er en by jeg gjerne vender tilbake til.
Alt tyder på at det kommer til å skje. Jeg tok nemlig på to forgylla statuer på Karlsbroen. Ikke det at jeg er overtroisk, men jeg var da på ferie og gikk der og rusla. Den ene håndspåleggingen var for hell og lykke. Den andre for en ny Praha tur. Etterpå kjente jeg på en ro i sjel og hjerte og et slags fellesskap med både Tsjekkere og andre turister, som gjorde akkurat det samme.
Jeg synes det er litt vanskelig å gjøre slike ting. På lik linje med en Put your hands in the air-oppfordring.
Likevel, å la være kunne jo bety det motsatte, så den sjansen tok jeg ikke.

Hamar med tilbehør!

FREDAG 11.MARS 2016

Hamar er bra. Helt utrolig bra, faktisk. Jeg argumenterte sterkt og rett fra hjertet til hun som spurte. Eller hun spurte ikke, men jeg var proppfull av ord som skulle overbevise henne om at Hamar var stedet hun skulle flytte til.
Jeg sa ikke et vondt ord om stedet hun bodde på. Det ville ikke vært særlig lurt, selv om jeg var fristet til en sammenligning eller to.
Vi spaserte langs Mjøsa, med avgang brygga og hadde Jessnes som mål. Hun var imponert. Siden hun så hvor fint det var på vinterstid, klinka jeg til -Du skulle sett det på sommeren.
Jeg solgte inn Koigen, Odden, Ruiner, Sandstrand og Strandlinje. Skiblander og wienerpølsene i kiosken på brygga, nevnte jeg òg. Alt i en smell og nesten i samme åndedrag. Etterpå fortalte jeg om klokke- og stupe-tårn.
Jeg unnlot en detalj eller to, men det gjør jo alle som er på selger`n.

Jeg elsker byen min, og siden alt er delbart, håper jeg hun forstår sitt eget beste.

Nyeste blogger:

Tidligere blogger: